Vansbros profilsida

Välkommen till Vansbros profilsida
0
invånare i kommunen
0
anställda på kommunen
0
lediga jobb just nu!

Den lilla kommunen med det stora innehållet!

Vansbro kommun med cirka 6 800 invånare är den lilla kommunen med det stora innehållet. Här finns en bred arbetsmarknad, en bra skola, ett stort och varierande föreningsliv. Här finns en närhet och en enkelhet som ger livskvalitet. Vansbro ligger ca 8 mil väster om Borlänge vid Vanåns utlopp i Västerdalälven. Kommunen består av fyra tätorter och en rad mindre byar. Några av anledningarna till att så många trivs här är bra service, bekvämlighet och närhet. Vansbro kännetecknas av ett starkt engagemang i kommunen.
Även om man bor på landet är det aldrig långt till service och bekvämligheter.

Vansbro är en pärla!

Vansbro kommun är en pärla i vackra Dalarna. Kommunen består av fyra tätorter och en rad mindre byar. I tätorterna finns butiker och service nära till hands. Servicen, enkelheten och närheten är några av anledningarna till att så många trivs i bygden.

Vi hoppas du vill jobba på Vansbro kommun.​

Det som produceras till medborgarna är det som ska vara i fokus för Vansbro kommun. Därför är det ett viktigt arbete som de närmare 700 anställda utför. Från skola och omsorg till att miljön är bra i kommunen. Det är verksamheter som, för medborgarna är väldigt betydelsefulla, just för att kunna bo och verka i Vansbro kommun. 
Är du vår nya medarbetare? Läs mer om hur det är att jobba på Vansbro kommun. 

Hoppas du vill bli en del av oss.

 

Jobb i fokus - är du vår nästa medarbetare?

Fastighetsförvaltare

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med inriktning, bygg eller fastighetsekonomi, alternativt erfarenhet inom fastighetsförvaltning, teknisk drift eller projektledning. Erfarenhet av arbete i en FM-organisation är meriterande. 

Administratör

Vi söker just nu vikarierande administratör för arbete under sommaren vid vårt särskilda boende Bäckaskog. Som administratör har du en central roll i verksamheten och vi kommer genom dig förstärka vår ledning 

Kommunchef

Kommunchefen är Vansbro kommuns högsta tjänsteman och ska, på den politiska ledningens uppdrag, leda kommunens tjänstemannaorganisation mot de mål och i den riktning som politiskt har beslutats. I uppdraget  

Vansbro kommun har mycket att erbjuda!

Hos oss har du många valmöjligheter. Se våra lediga jobb, sök praktikplatser, läs om kommunens olika yrken eller se vilka utvecklingsmöjligheter du har hos oss. Detta och mycket mer erbjuder vi dig. Vi ser fram emot att höra av dig och hoppas att du är vår framtida medarbetare.`

Förmåner - detta erbjuder vi dig

Flexibel arbetstid

Föräldraledig

Semester

Friskvård

Försäkringar

5 skäl till att arbeta på Vansbro kommun
Trevliga arbetskamrater
Här finns allt man kan tänka sig
Utveckla dig själv
Vidareutbilda dig
Alltid roligt
Föregående
Nästa

Just nu har vi ett stort behov av att anställa

Lärare

Förskollärare

Socialsekreterare

Rektorer

Värdegrund och jämställdhet

Vansbro kommuns vision

Vansbro kommuns organisation

Kommunkansli

Samhällsbyggnad

Socialt stöd och omsorg

Utbildning, kultur, fritid

Du behövs! Kontakta oss

Vi behöver alltid nya medarbetare som vill göra skillnad hos oss. Är du en av dem?

0281-750 00

vansbro.kommun@vansbro.se

Alla jobbmöjligheter i Vansbro kommun just nu

Välkommen till oss på Vansbro kommun
lediga jobb att söka

Jobbsökar-tips

Här får du lite tips som kan vara bra att känna till när du ska söka jobb, skicka spontanansökningar, ansöka om praktik eller arbetsträning och mycket annat. Lycka till med jobbjakten! 

Dela Vansbros profilsida

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Här får du veta lite mer om Vansbro kommun.

Vill du jobba med oss?

Vansbro kommun har ett rikt och välutvecklat näringsliv. Cirka 500 aktiva företag finns i kommunen vilka bidrar till ett gott företagarklimat. Industri, handel och service är några inriktningar där det finns en stark utveckling.

Enkelt att komma hit!

Allmänna kommunikationer till och från Vansbro sker med buss. Från Borlänge går anslutningar med tåg till exempelvis Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Örebro, Gävle.

Saker att göra efter jobbet!

Tack vare att Vansbroborna är så engagerad i sin kommun kan stora och små evenemang genomföras. Att man bryr sig märks på evenemang som Vansbrosimningen, Flygfesten, Pepes fotbollscup och många andra som genomförs helt eller delvis tack vare ideella krafter. Du hittar ett rikt lokalt föreningsliv inom både kultur, idrott och hantverk. Att det är nära till jakt, fiske och naturupplevelser lockar många hit – gillar man det är Vansbro rätt plats att vara på!

 Antal jobb per sektor i Vansbro kommun

Totalt finns det 2 834 jobb i Vansbro kommun. Så här ser fördelningen ut.

0
Småföretag (<50 anställda)
0
Större företag (50+ anställda)
0
Offentliga/övriga organisationer

I vilka näringsgrenar arbetar flest Vansbrobor?

Tillverkning och utvinning
22%
Vård och omsorg
21%
Handel
11%

Lite siffror om 

Vansbros arbetsmarknad

Befolkning 16-64

3 907 

I arbetskraften

 3 061

Ej i arbetskraften

846

Sysselsatta

2 933

Arbetslösa

128

Största arbetsgivarna i Vansbro kommun

Det som produceras till medborgarna är det som ska vara i fokus för Vansbro kommun. Därför är det ett viktigt arbete som de närmare 700 anställda utför. Från skola och omsorg till att miljön är bra i kommunen. Det är verksamheter som, för medborgarna är väldigt betydelsefulla, just för att kunna bo och verka i Vansbro kommun. 

Utöver pizza bakas här också pajer för både lunch, middag och efterrätt och så klart mjuka kakor som säljs till såväl caféer, restauranger och storhushåll som till konsument. Men vi bakar även en hel del till våra systerbolag runt om i Norden.

I anläggningen bakar ungefär 140 personer 10 000 ton pajer och pizzor per år som svenska folket köper med sig hem från butik, möter i skolan eller på restauranger under varumärkena Felix och Grandiosa.

Sedan 2016 är all elenergi på anläggningen förnyelsebar, något vi är mycket stolta och glada för!

Sveden Trä är ursprung och framtid. Det är övertygelse och anpassning, stolthet och ansvar. Sveden Trä är en kraft som förenar. En kraft som förankrar. I en värld som letar efter genvägar och snabba lösningar är Sveden Trä ett löfte om något som varar.

De stockar som utgör stommen i vår verksamhet var plantor för mer än 100 år sedan. Under ett sekel har de växt sig starka och tåliga. Det är en råvara som kommer med en historia, det är vårt ansvar att ge den en framtid. Att förädla den möjlighet som naturen gett oss och skapa produkter i både furu och gran med ett värde som består.

Därför lovar vi att inte slarva eller tappa skärpan, att lära från det som varit och utveckla det vi har, att hela tiden sträva efter att bli bättre och alltid ta ansvar för de produkter som bär vårt namn. Vi kommer aldrig att söka den korta vägen, vi kommer alltid att tänka längre.

I vår lagerbutik hittar du alla produkter du behöver för håret och har tillgång till hela vårt sortiment av välkända varumärken tillsammans med vår salongsdel Studio by Lyko och vår hudterapeutsalong.

Våra kunniga frisörer och butikspersonal strävar alltid efter att förenkla, underlätta och guida dig till ditt mest fantastiska hår. På Lyko.se hittar du förutom hårvård allt du behöver inom skönhetsprodukter, med över 40 000 produkter bara ett klick bort.

Vi älskar hårvård och skönhet och drivs av passionen att hjälpa våra kunder till sitt allra bästa jag.

Arbetsmarknaden i Vansbro kommun

Som företagarkommun är Vansbro framgångsrik. Tack vare samverkan, men också goda idéer, aktivt entreprenörskap och en innovationskraft utöver det vanliga har lett till framgång. Här finns ett brett näringsliv. Vansbro ligger i framkant, vad gäller tillväxt, som en möjligheternas kommun.
I Vansbro kommun finns ett brett näringsliv med allt från metall- och livsmedelsindustri till mindre hantverks-, media- och handelsföretag. Det finns ca 500 aktiva företag i kommunen vilka bidrar till ett gott företagarklimat. De största arbetsgivarna är bl a Vansbro kommun, Orkla Foods AB, Sveden Trä AB och lyko.se. Vansbro ligger i framkant, vad gäller tillväxt, som en möjligheternas kommun.

Några kända profiler från Vansbro

Skidåkare                               Gunde Svan
Musikgrupp                           Svenne Rubins
Musiker/skådespelare            Björn Skifs

Kultur

Näringsliv

Skola

Fritid

Turism

Bygga – Bo

Kommun – Politik

Omsorg – Stöd

Kontakta oss

Undrar du över något? Tveka inte att höra av dig till oss. Mejla Rickard Linetti

Dela Vansbros profilsida

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn