Skurups profilsida

Välkommen till Skurups kommun!
Tillsammans gör vi skillnad!
Föregående
Nästa

Skurups kommun har 15 500 invånare och ligger naturskönt på den skånska sydkusten. Vi bor granne med havet: 15 km orörd kuststräcka, mestadels sandstrand. Speciellt stolta är vi över vår skola och det geografiska läget. 30 minuter till Malmö, 20 minuter till Malmö airport, 40 minuter till Copenhagen airport. Ystad bakom knuten. Här lever du det trygga livet på landet, med staden inom bekvämt räckhåll.

Vi hoppas du vill jobba på Skurups kommun.​

Få ut mer av ditt arbetsliv

Skurups kommun är den största arbetsgivaren i kommunen. Varje dag håller våra drygt 1 200 medarbetare hjulen snurrande. Vi erbjuder dig ett roligt och spännande arbete där du som enskild person har stora möjligheter att påverka. Vi vill att våra medarbetare ska få ut så mycket som möjligt av sitt yrkesliv. Därför erbjuder vi förmåner som inte bara hjälper dig i ditt yrkesutövande utan också sätter en guldkant på tillvaron. Vi vet att det är tack vare varje anställd med sitt yrkeskunnande som vi kan leverera med hög kvalitet till våra uppdragsgivare kommuninvånarna.

Skurup växer och utvecklas

Skurup är en magnet för nyetableringar. Nya arbetstillfällen och ett ökande utbud leder till att orten sprudlar av liv. Dragkraften gör att vi bygger 1 800 nya bostäder fram till år 2020. Nya förskolor och skolor finns med i planerna. Här finner du platsen för det goda livet.

Vill du jobba hos oss?

Skurup ligger mitt på sydkusten, strategiskt placerat mellan Malmö och Ystad. Vårt blomstrande näringsliv består av 1 500 företag – en tiondel av invånarna äger och driver ett företag! Här är det nära till allt. Närheten mellan människorna visar sig även i den korta vägen mellan initiativtagare och beslutsfattare.

Medarbetare på Skurups kommun berättar

Folke Richardt

Barn och- ungdomssamordnare

Filip Persson

Receptionist/telefonist

Johanna Nilsson

Undersköterska

Jobb i fokus - är du vår nästa medarbetare?

Undersköterska

Vi är nu inne på sluttampen med våra nyrekryteringar, då vi öppnat upp en ny enhet på Lillgården. 
I övrigt tror vi inte att en ingående arbetsbeskrivning behövs i rollen som undersköterska 

Chef kultur och fritid

Rollen innebär att du som övergripande chef ansvarar för verksamheterna inom Kultur och Fritidsområdet. Ditt arbete kommer att vara både strategiskt och operativt. Du förväntas ha ditt fokus på utveckling

Personalkonsult

Som vikarierande personalkonsult kommer du att arbeta med hela bredden av personalarbete. 
Du kommer att möta en stor variation av frågeställningar och uppdrag bland annat inom områdena

Skurups kommun har mycket att erbjuda!

Hos oss har du många valmöjligheter. Se våra lediga jobb, sök praktikplatser, läs om kommunens olika yrken eller se vilka utvecklingsmöjligheter du har hos oss. Detta och mycket mer erbjuder vi dig. Vi ser fram emot att höra av dig och hoppas att du är vår framtida medarbetare.`

Förmåner - detta erbjuder vi dig

5 skäl till att arbeta hos Skurups kommun
Att jobba och bo på samma ort är livskvalitet
Nära till beslut
Roligt - varierande arbetsuppgifter
Kollegorna
Utvecklande miljö
Välkommen till oss!
Vi hoppas du tycker om oss. Vi ser fram emot att höra av dig.
Kontakta oss
Föregående
Nästa

Just nu har vi ett stort behov av att anställa

Förskollärare

Barnskötare

Undersköterskor

Varför började du arbeta på Skurups kommun?

Eftersom det är en bra kommun och jag bor här. 2018 jobbade jag som Strandvärd och idag har jag fått jobb inom Vård och omsorg. Strandvärdsjobbet ledde till en referens hos kommunen som jag kunde använda mig av för att söka mig vidare. Just nu pluggar jag och planerar att jobba extra på kvällar och helger.

Mohamad B. Jarboaa

Skurups kommuns organisation

Stab

Individ- och omsorg

Service

Skol och utbildning

Miljö och bygg

Här kan du läsa mer om hur Skurups kommun är organiserad.
Kommunövergripande stab
Förvaltningsorganisationen är uppdelad på tre förvaltningar: Individ- och omsorgsförvaltningen, Skol- och utbildningsförvaltningen och Serviceförvaltningen. Ledningen för varje förvaltning utgörs av en förvaltningschef och en biträdande förvaltningschef. Centralt finns en kommunövergripande stab.
Kommunövergripande staben innefattar
olika funktioner som kansli, ekonomi, personaladministration, information – kommunikation, IT, juridik, näringsliv och miljöstrategi. Kommunstyrelsen har det politiska operativa ansvaret.
Serviceförvaltningen
En av de tre förvaltningarna inom Skurups kommun är Serviceförvaltningen. Förvaltningschef för denna förvaltning är Eva-Marie Engström. Enhetschef för miljö och bygg är Fredrik Bengtsson.
Serviceförvaltningen har ansvar för följande sakområden:
El Fritid Föreningsstöd Fritidsgårdar Intern och extern service Kost- och lokalservice (lokalvård, vaktmästeri) Lokalförsörjning - fritid Planverksamhet Kart-/GIS-stöd Projektering och planering Gator och väghållning VA renhållning Teknisk service Park Räddningstjänst Kultur bland annat: bibliotek kulturskola barnkultur och Simskola
Individ- och omsorgsförvaltningen
Förvaltningschef för Individ- och omsorgsförvaltning är Rickard Pettersson. Biträdande förvaltningschef är Anna Palmgren
Individ- och omsorgsförvaltningen har ansvar för följande sakområden:
Äldre- och handikappomsorg Kommunal hälso- och sjukvård Bostadsanpassning och tillgänglighet Ansvaret för psykiskt funktionshindrade Försörjningsstöd Förebyggande arbete - öppenvård barn och ungdom Bistånd LSS
Skol- och utbildningsförvaltningen
Förvaltningschef för denna förvaltning är Anders Grundberg.
Skol- och utbildningsförvaltningen har ansvar för följande sakområden:
Förskola Grundskola Fritidshem Grundsärskola Elevhälsa Gymnasieskola (Nils Holgerssongymnasiet) Övergripande gymnasiekansli Gymnasiesärskola (Nils Holgerssongymnasiet) Vuxenutbildning (NHUC) Sfi Uppdragsutbildning Kommunala Aktivitetsansvaret (KAA)
Välkommen att höra av dig till oss om du vill veta mer.
Kontakta oss
Föregående
Nästa

Följ Skurups kommun i sociala medier

Skurups kommun är aktiv i flera olika kanaler. Följ oss gärna på sociala medier för att få snabb information om vad som är på gång.

Kontakta HR-avdelningen på Skurups kommun

Kansliet Skurups kommun nås via växeln
Tel. 0411-53 60 00

Bemanningsenheten
Tel. 0411-53 64 90

Jobbmöjligheter i Skurup just nu

Ännu fler jobbmöjligheter i Skurup!

Här hittar du de privata arbetsgivarna i Skurup! 
Sök jobb,skicka spontanansökningar, fråga om praktik, arbetsträning och exjobb. Lycka till! 

Erbjudande från privata arbetsgivare i Skurups kommun!

Annonsplats

Vill du annonsera ditt lediga jobb här? Kontakta oss så berättar vi mer.

Annonsplats

Vill du annonsera ditt lediga jobb här? Kontakta oss så berättar vi mer.

Annonsplats

Vill du annonsera ditt lediga jobb här? Kontakta oss så berättar vi mer.

Annonsplats

Vill du annonsera ditt lediga jobb här? Kontakta oss så berättar vi mer.

Jobbsökar-tips

Här får du lite tips som kan vara bra att känna till när du ska söka jobb, skicka spontanansökningar, ansöka om praktik eller arbetsträning och mycket annat. Lycka till med jobbjakten! 

MöTis - Mötesplatsen i Skurup där alla är välkomna!

På MöTis erbjuds alltid fika, en väg in till kontakt med kommunen och aktiviteter för alla! På MöTis finns även Jobbhörnan där du kan få hjälp med att söka jobb, skriva CV och personligt brev.

Tid:    Varje tisdag kl 16.00-19.00

Plats: Restaurang Rutger

Vad:   Aktiviteter, studiecirklar, föredrag, uppträdande, läxhjälp, hjälp med blanketter, barnaktiviteter

Privata arbetsgivare i Skurups kommun!

Som privat arbetsgivare i kommunen har du massor med möjligheter på Platstorget. Skurups kommun har anslutit sig till Platstorget och tagit fram en egen profilsida. Här berättar de om alla fördelar med Skurups kommun som arbetsgivare plus att de visar alla jobbmöjligheter de erbjuder. Men, här finns många möjligheter även för det lokala näringslivet i Skurup. Se vilka tjänster du som privat företagare kan utnyttja.  

Dela Skurups profilsida

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Hallå alla privata arbetsgivare i Skurup!​

Söker du personal? Lägg upp ditt lediga jobb helt gratis på Skurups profilsida.

Lägg in ditt lediga jobb på din kommuns profilsida. Att publicera ditt lediga jobb är gratis och  ansökningarna tar vi hand om  (om du vill). Vi matchar kandidaterna mot de krav och meriter du satt upp för jobbet. De som har rätt profil skickar vi till dig och du väljer vem du vill gå  vidare med.  

Ännu fler jobbmöjligheter i Skurup!

Här hittar du arbetsgivare i Skurup! 
Sök jobb,skicka spontanansökningar, fråga om praktik, arbetsträning och exjobb. Lycka till! 

Alla arbetsgivare i Skurup

Här vill vi samla alla arbetsgivare i Skurups kommun. Skicka spontanansökningar, fråga om praktik, arbetsträning och exjobb. Lycka till! 

Här får du veta lite mer om Skurups kommun.

Vill du jobba med oss?

Skurup ligger mitt på sydkusten, strategiskt placerat mellan Malmö och Ystad. Vårt blomstrande näringsliv består av 1 500 företag – en tiondel av invånarna äger och driver ett företag! Här är det nära till allt. Närheten mellan människorna visar sig även i den korta vägen mellan initiativtagare och beslutsfattare.  Skurup är en magnet för nyetableringar. Nya arbetstillfällen och ett ökande utbud leder till att orten sprudlar av liv. Dragkraften gör att vi bygger 1 800 nya bostäder fram till år 2020. Nya förskolor och skolor finns med i planerna. Här finner du platsen för det goda livet.

Enkelt att komma hit!

Skurups goda kommunikationer med pågatågstrafik mellan Malmö och Ystad som går varje halvtimme. Det är nära till de båda flygplatserna Sturup och Kastrup, och det finns färjor till Polen och Tyskland från Ystad respektive Trelleborg samt tågförbindelse till Köpenhamn.

Saker att göra efter jobbet!

Skurups kommun bjuder på härliga upplevelser året om i ett vackert kulturlandskap mellan ås och hav. Här hittar du härliga badstränder vid Bingsmarken och Mossbystrand, vackra strövområden, ett böljande kulturlandskap, ett rikt föreningsliv, fina museer och mycket mera.

 Antal jobb per sektor i Skurups kommun

Totalt finns det 4 633 jobb i Skurups kommun. Så här ser fördelningen ut.

0
Småföretag (<50 anställda)
0
Större företag (50+ anställda)
0
Offentliga/övriga organisationer

I vilka näringsgrenar arbetar flest Skurupsbor?

Vård och omsorg, sociala tjänster
16%
Handel
13%
Bygg
11%

Lite siffror om 

Skurups arbetsmarknad

Befolkning 16-64

9 291 

I arbetskraften

7 365 

Ej i arbetskraften

1 926

Sysselsatta

6 822

Arbetslösa

544

Största arbetsgivarna i Skurup

Skurups kommun är den största arbetsgivaren i kommunen. Varje dag håller våra drygt 1 200 medarbetare hjulen snurrande. Vi erbjuder dig ett roligt och spännande arbete där du som enskild person har stora möjligheter att påverka. Vi vill att våra medarbetare ska få ut så mycket som möjligt av sitt yrkesliv.

Läs mer här

Postpac är ett 3PL-företag specialiserat på att hjälpa expansiva distanshandlare med pålitliga, effektiva och internationella logistiklösningar. Logistiklösningar som vi – efter 40 år i branschen och med fler än 200 miljoner levererade konsumentordrar – har finslipat för maximal effektivitet och pålitlig kvalitet.

Läs mer här

Vi på Ekdahl Miljö är alltid redo att leverera. Stort som smått, långt bort eller nära – hos oss är det mesta möjligt. Under ledning av andra generationens Ekdahl styr vårt starka team säkert mot framtidens effektiva transportlösningar.

Läs mer

Vårt kära Mossbylund har sakta men säkert formats sedan vi tog över hotellet 2002. Vi har lyssnat till våra gästers önskemål och utvecklat, byggt till och renoverat Mossbylund allt eftersom. Idag har vi plats för 90 övernattande gäster som kan njuta av ett bekvämt boende, god mat, spa, träning och rofyllda miljöer. Vi har gått från en liten till en stor familj med olika avdelningar och öppnat upp för brunch, träning och olika event – här finns något för alla!

Läs mer

Visste du detta om Skurups kommun?

Skurups kommuns officiella slogan är ”Nils Holgerssons hembygd”. Men idag är det en annan slogan som färdas ut över världen, nämligen ”When in Europe don’t miss Skurup”. Frasen har spritt sig runt hela vårt klot med hjälp av otaliga Skurupsbor och ännu fler klistermärken. Besöker du kommunhuset på gågatan kan du få ett eget klistermärke!

Några kända profiler från Skurup

Konstnär:                       Herman Bunth
Poet:                                Sara Gilliard
VD ABBA-museet:      Mattias Hansson
Skådespelare:              Michael Segerström
Illustratör:                      Per Josefsson
Programledare:           Anne Lundberg

Kultur

Näringsliv

Skola

Fritid

Turism

Bygga – Bo

Kommun – Politik

Omsorg – Stöd

Kontakta oss

Undrar du över något? Vill du lägga upp ett jobb eller vill du lägga upp din CV? Har du andra frågor? Tveka inte att höra av dig till oss. Mejla Rickard Linetti

Dela Skurups profilsida

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn