Robertsfors profilsida

Välkommen till Robertsfors kommun!
Vill du jobba hos oss?
Tillsammans gör vi skillnad!
Föregående
Nästa

Robertsfors kommun hittar du mellan städerna Umeå och Skellefteå. Den lilla kommunens fördel är närhet mellan människor och nära till beslutsfattare. Robertsfors har dessutom bekvämt pendlingsavstånd till grannkommunernas växande arbetsmarknader och är en del av Umeåregionen.

Vi hoppas du vill jobba på Robertsfors kommun.​

Få ut mer av ditt arbetsliv

Robertsfors kommun är kommunens största arbetsgivare med ca 700 anställda. Robertsfors kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare ur alla synpunkter. Medarbetare som är delaktiga i sitt arbete och känner arbetsglädje, ansvar och stolthet är en förutsättning för det. Det finns goda möjligheter att alternativt pendla eller flytta hit beroende på livssituation. 

Du behövs och uppskattas!

Att arbeta i Robertsfors kommun ger dig möjlighet att vara med och påverka din egen och andras vardag, att vara med och bygga samhället. Hos oss vet du att ditt arbete har en betydelse – du behövs och uppskattas!

Vill du jobba hos oss?

Organisationen präglas av viljan att lära av varandra på olika nivåer och att ständigt våga utmana för att kunna utvecklas. Positivt tänkande där möjligheterna är fler än hindren leder till självförtroende och vilja att pröva egna idéer och lösa problem.

Ett inkluderande arbetssätt med plats och möjlighet för alla utgör grunden. Delaktighet och öppenhet tillsammans med nyfikenhet och kreativitet utgör ledord. 

Medarbetare på Robertsfors kommun berättar

Pontus

Inom Personlig assistans

Rashed

På Ekonomikontoret

Cecilia

Inom Förskolan

Robertsfors kommun ska bli Sveriges Bästa Kommun 2020.

Alla som arbetar i Robertsfors kommun ska uppleva arbetsglädje, känna engagemang för sina arbetsuppgifter och vara stolta över sitt yrke.

Alla medarbetare ska ges möjlighet att utvecklas, att ta ansvar, att engagera sig och påverka sin arbetssituation.

Varje medarbetare ska bli sedd, bekräftad och uppskattad för sin arbetsinsats.

Robertsfors - en del av Umeåregionen!

Umeåregionen är en av Sveriges starkaste tillväxtregioner. Här samarbetar sju kommuner för att främja näringsliv och tillväxt och för bra livsvillkor och samhällsservice. Här finns bra boendemiljöer, ett rikt kulturliv och fritidsutbud, två universitet, ett dynamiskt näringsliv och goda möjligheter för människor och företag att utvecklas.

Jobb i fokus - är du vår nästa medarbetare?

Förskolechef

Vi söker dig som vill anta utmaningen att vara med och utveckla framtidens förskola. Vi erbjuder dig ett utvecklande och spännande arbete som förskolechef. Som förskolechef ansvarar du för verksamhetens pedagogiska uppdrag och utveckling. Du har ekonomi- och personal- och arbetsmiljöansvar för din enhet. Du leder, samordnar och utvecklar 

Semestervikarier till Hemtjänst

Omvårdnadspersonal/
Undersköterskor
Vill du arbeta med människor inom stöd, vård och omsorg i sommar och har fyllt 18 år, har en bra samarbetsförmåga och en positiv drivkraft i mötet med den enskilde som behöver vår hjälp. Du är flexibel och ansvarstagande samt har integritet och tålamod. 

 

Semestervikarier till Äldreboende

Omvårdnadspersonal/
Undersköterskor
Vill du arbeta med människor inom stöd, vård och omsorg i sommar och har fyllt 18 år, har en bra samarbetsförmåga och en positiv drivkraft i mötet med den enskilde som behöver vår hjälp. Du är flexibel och ansvarstagande samt har integritet och tålamod. 

 

Robertsfors kommun har mycket att erbjuda!

Hos oss har du många valmöjligheter. Se våra lediga jobb, sök praktikplatser, läs om kommunens olika yrken eller se vilka utvecklingsmöjligheter du har hos oss. Detta och mycket mer erbjuder vi dig. Vi ser fram emot att höra av dig och hoppas att du är vår framtida medarbetare.`

5 skäl att arbeta på Robertsfors kommun
Attraktiva Robertsfors
Aktiva Robertsfors
Tillåtande Robertsfors
Berikande Robertsfors
Företagssamma Robertsfors
Välkommen till oss!
Vi hoppas du tycker om oss. Vi ser fram emot att höra av dig.
Kontakta oss
Föregående
Nästa

Förmåner - detta erbjuder vi dig

Just nu har vi ett stort behov av att anställa

Sem.vik Hemtjänsten

Sem.vik Äldreboende

Undersköterskor

Praktik på Kommunledningskansliet

Robertsfors kommun Kommunledningskansli söker 1-2 praktikanter inför höstterminen 2019, och är redo att erbjuda möjligheten att delta i och testa på olika arbetsuppgifter som ingår i den kvalificerade offentliga förvaltningen. En praktik i en mindre förvaltning, med en möjlighet att få testa på en stor mängd av olika arbetsuppgifter!

Robertsfors kommuns organisation

Kommunledning

Social

Tillväxt

Barn och utbildning

Samhällsbyggnad

Här kan du läsa mer om hur Robertsfors kommun är organiserad.
Barn- och utbildningssektorn
Skolchef är Carin Elofsson
Barn- och utbildningssektorn
Under barn- och utbildning ligger kommunens förskoleverksamhet (förskola och familjedaghem), skolbarnsomsorg, förskoleklass, grundskola, särskola, gymnasieskola, komvux, uppdragsutbildning. En utgångspunkt inom hela Barn- och utbildnings verksamhetsområde är positiva förväntningar på alla så att de kan växa och utvecklas maximalt.
Samhällsbyggnadssektorn
Samhällsbyggnadschef är Wolf Fischer
Samhällsbyggnadssektorn
Välkommen till Samhällsbyggnadssektorn. Vi ansvarar bl.a. för kommunens fastigheter, det kommunala gatunätet inkl belysning, vatten och avlopp, renhållning, lekplatser och parker. Samhällsbyggnadskontoret ansvarar också för att de lagar och regler som finns inom miljö-, livsmedels- och hälsoskyddslagstiftningen följs, samt kontrollerar kommunens miljösituation. Avdelningen arbetar även med naturvård och ärenden enligt plan- och bygglagen.
Socialsektorn
Socialchef är Jhonas Nilsson
Socialsektorn
Välkommen till Socialsektorn i Robertsfors kommun. Vi håller till i kommunhuset och har hand om äldre- och handikappomsorg samt individ- och familjeomsorg.
Tillväxt
Sektorchef är Magnus Hansson
Tillväxt
Välkommen till Tillväxt. Vi arbetar med frågor som rör kultur, fritid, bibliotek, arbetsmarknad, mottagning, näringsliv, turism, ungdom, projekt, lokalutveckling, demokratiprojekt samt internationella kontakter. Vi är också dom som ansvarar för hemsidan samt nya tekniska lösningar samt sociala medier.
Kommunledning
Kommunchef är Karin Ahnqvist
Kommunledning
Kontorets uppgift är att utöver olika slag av service till allmänheten också vara en stödfunktion för kommunens olika förvaltningar och verksamheter. En viktig del i kommunledningskontorets uppgift är att aktivt aktualisera och driva frågor till fromma för kommunens utveckling. Frågor som sedan lyfts fram till beslutsfattare. Enheter: Kansli, Ekonomikontor, Personalkontor och IT-kontor.
Föregående
Nästa

Följ Robertsfors kommun i sociala medier

Robertsfors kommun är aktiv i flera olika kanaler. Följ oss gärna på sociala medier för att få snabb information om vad som är på gång.

Kontakta Robertsfors kommun

Telefon: 0934-140 00

Jobbmöjligheter i Robertsfors just nu

Vad behöver vi av dig?

Att du kombinerar effektivitet, engagemang
och tillgänglighet i ditt arbete genom att


– Sätta invånarnytta och vårt uppdrag i fokus
– Uppnå̊ individuella resultat och bidra till gemensamma mål

– Ta ansvar för dina arbetsuppgifter och använda din kompetens

– Ta ansvar för din utveckling och därmed bidra till verksamhetens utveckling

– Utbyta information och kunskaper, delta i dialoger samt ge och ta emot återkoppling

– Visa respekt och engagemang i mötet och samarbetet med andra vi är alla varandras arbetsmiljö så ditt bidrag till ett bra arbetsklimat och en god arbetsmiljö är viktigt

Jobbsökar-tips

Här får du lite tips som kan vara bra att känna till när du ska söka jobb, skicka spontanansökningar, ansöka om praktik eller arbetsträning och mycket annat. Lycka till med jobbjakten! 

Dela Robertsfors profilsida

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Här får du veta lite mer om Robertsfors kommun.

Vill du jobba med oss?

Robertsfors kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare ur alla synpunkter. Medarbetare som är delaktiga i sitt arbete och känner arbetsglädje, ansvar och stolthet är en förutsättning för det. Det finns goda möjligheter att alternativt pendla eller flytta hit beroende på livssituation. 

Enkelt att komma hit!

Det går utmärkt att pendla åt alla håll. Vi är 1 timmes bilfärd från Skellefteå och 45 minuter från Umeå. I båda dem större städerna finns även möjlighet att ta ta flyget dit du arbetar.

Att göra efter jobbet!

I Robertsfors blomstrar kulturen och det är aldrig svårt att hitta någon vettig fritidssysselsättning. Kulturen får hela kommunen att växa! Sedan 1958 har vår kommunala musikskola satt Robertsfors på kartan.

Visste du detta om Robertsfors kommun?

På fem år har antalet företag i Robertsfors kommun ökat från 409 till 484 stycken. Det motsvarar en tillväxt på 18,3 procent. Ett resultat som placerar Robertsfors högst upp på listan bland alla kommuner i Västerbottens län. Det är Visma som har tagit fram statistiken över hur företagandet växt i alla landets kommuner de senaste fem åren och siffran beskriver inte bara nyföretagandet utan även överlevnadsgraden bland företagen.

Några kända profiler från Robertsfors

Rockgruppen:        Sahara Hotnights

Artisten:                   Frida Hyvönen

Musikern:                 Ottilia Säll

Författare:               Lars Andersson

Kultur

Näringsliv

Skola

Fritid

Turism

Bygga – Bo

Kommun – Politik

Omsorg – Stöd

Kontakta oss

Undrar du över något? Vill du lägga upp ett jobb eller vill du komma i kontakt med oss på Platstorget? Tveka inte att höra av dig till oss. Mejla Rickard Linetti

Dela Robertsfors profilsida

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn