Ljusdals profilsida

Välkommen till Ljusdals profilsida
0
invånare i kommunen
0
anställda på kommunen
0
lediga jobb just nu!

Välkommen till Ljusdals kommun!

Ljusdals kommun har 19 000 invånare, ligger i Hälsingland och är Sveriges 22:a största kommun, därmed något större än hela landskapet Halland. Centralorten är Ljusdal, andra kommundelar är Järvsö, Färila, Los och Ramsjö.

Här trivs människor

Kommunen präglas av vidsträckta skogar, blånande berg och tusentalet vattendrag, däribland älvarna Ljusnan och Voxnan som ringlar i dalgångarna.
Sådant som får människor att trivas här är möjligheten till prisvärt boende i vacker miljö, en trygg uppväxtmiljö för barnen, bra skolor, det korta avståndet mellan förskola, skola, arbete och service, det trevliga bemötandet, och det mycket stora utbudet av roliga fritidsaktiviteter.

 
Vi hoppas du vill jobba på Ljusdals kommun.​

Det finns stora möjligheter till spännande och meningsfulla arbetsuppgifter hos oss!

Ljusdals kommun har många utvecklande arbetsuppgifter inom förvaltning, omsorg, utbildning, myndighetsutövning, miljö, teknik och administration. Ljusdals kommun ansvarar för barnomsorg, skola och förskola, äldre- och handikappomsorg, men också för samhällsplanering, renhållning, gator, parker, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera.

19 000 medborgare är beroende av vårt arbete. Ljusdals kommun har omkring 1650 medarbetare, och vi står inför stora rekryteringsbehov på grund av det stora generationsskiftet på arbetsmarknaden. Under de närmaste åren kommer många av våra medarbetare att gå i pension.

Det finns därför stora möjligheter till spännande och meningsfulla arbetsuppgifter hos oss.
Tillsammans arbetar vi med det som är viktigt i människors vardag. Inom 10 år kommer många av våra medarbetare gå i pension och en stor andel av dem är våra chefer.
Vill du också jobba hos oss?

Jobb i fokus - är du vår nästa medarbetare?

Arbetsterapeut

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Tidigare erfarenhet av äldreomsorg och kommunal hemsjukvård/rehabilitering är meriterande.

Semstervikarier

Vi söker nu undersköterskor/vårdbiträden. Som undersköterska/ vårdbiträde så arbetar du inom omsorgsförvaltningens olika enheter. Det innebär

Lärare textilslöjd

Vi söker dig som är lugn och strukturerad, stresstålig och beredd att ta dig an varierande arbetsuppgifter och har ett brinnande intresse för
barns 

Ljusdals kommun har mycket att erbjuda!

Hos oss har du många valmöjligheter. Se våra lediga jobb, sök praktikplatser, läs om kommunens olika yrken eller se vilka utvecklingsmöjligheter du har hos oss. Detta och mycket mer erbjuder vi dig. Vi ser fram emot att höra av dig och hoppas att du är vår framtida medarbetare.`

Förmåner - detta erbjuder vi dig

Flexibel arbetstid

Föräldraledig

Semester

Friskvård

Försäkringar

5 skäl till att arbeta på Ljusdals kommun
Trevliga arbetskamrater
Här finns allt man kan tänka sig
Utveckla dig själv
Vidareutbilda dig
Alltid roligt
Föregående
Nästa

Just nu har vi ett stort behov av att anställa

Lärare

Förskollärare

Socialsekreterare

Rektorer

Värdegrund och jämställdhet

Ljusdals kommuns vision

Ljusdals kommuns organisation och förvaltningar

Kommunstyrelse

Omsorg

Samhällsservice

Arbetsmarknad- och Social

Utbildning

Du behövs! Kontakta oss

Vi behöver alltid nya medarbetare som vill göra skillnad hos oss. Är du en av dem?

0651-180 00
kommun@ljusdal.se

Alla jobbmöjligheter i Ljusdals kommun just nu

Välkommen till oss på Ljusdals kommun
lediga jobb att söka

Jobbsökar-tips

Här får du lite tips som kan vara bra att känna till när du ska söka jobb, skicka spontanansökningar, ansöka om praktik eller arbetsträning och mycket annat. Lycka till med jobbjakten! 

Dela Ljusdals profilsida

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Här får du veta lite mer om Ljusdals kommun.

Vill du jobba med oss?

Arbetsmarknaden i kommunen är bred och varierad, här finns många inspirerande jobb både inom den offentliga och den privata sektorn. Den största arbetsgivaren är Ljusdals kommun, därefter följer Region Gävleborg. Några av de största privata arbetsgivarna är Mekanotjänst, DHL, DocuGroup och ExTe. Det välutbyggda fibernätet ger goda förutsättningar för distansarbete. Ljusdals kommun är känd för sin stora entreprenörsanda och har exceptionellt många små företag med verksamhet såväl i tätorterna som på landsbygden. ​

Enkelt att komma hit!

Snabbtåget SJ 3000, intercitytåg och regionaltåg ger Ljusdals kommun goda kommunikationer med landets övriga delar. Arlanda flygplats nås med direkttåg, och med SJ3000 är restiden till Stockholm bara 3 timmar. Busstrafiken är också väl utbyggd, både inom kommunen och till orter utanför. Riksvägarna 83, 84 och europaväg E45 ger samtidigt bra möjligheter till resor med bil.

Saker att göra efter jobbet!

Kom och ta del av det rika fritidslivet i Ljusdals kommun! Här finns ett stort antal anläggningar för idrott, sport och motion, bl.a. en av Sveriges största skidanläggningar med 20 nedfarter, en fullstor konstgräsplan inomhus för fotboll, bergscykelpark, golfbana, ridhus, curlingbana, hockeyarena, tennishall, bandyplan, fina utomhusbad, fiskevatten och vandringsleder.

Kommunen ståtar också med en mäktig nationalpark, många naturreservat och tre av hälsingegårdarna i UNESCO:s världsarv vars vackra interiörer speglar det rika kulturarvet. Kulturlivet blomstrar och erbjuder ett stort antal evenemang året runt, så som musik- och teateruppträdanden, konstutställningar, föreläsningar och författarkvällar. Även föreningarna och frivilligorganisationerna är mycket aktiva i kommunen och lockar stort intresse.

 Antal jobb per sektor i Ljusdals kommun

Totalt finns det 9 217 jobb i Ljusdals kommun. Så här ser fördelningen ut.

0
Småföretag (<50 anställda)
0
Större företag (50+ anställda)
0
Offentliga/övriga organisationer

I vilka näringsgrenar arbetar flest Ljusdalsbor?

Vård och omsorg
19%
Bygg
12%
Utbildning
10%

Lite siffror om 

Ljusdals arbetsmarknad

Befolkning 16-64

10 860 

I arbetskraften

 8 984

Ej i arbetskraften

1 876

Sysselsatta

8 064

Arbetslösa

920

Största arbetsgivarna i Ljusdals kommun

Ljusdals kommun ansvarar för barnomsorg, skola och förskola, äldre- och handikappomsorg, men också för samhällsplanering, renhållning, gator, parker, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera.
19 000 medborgare är beroende av vårt arbete. Ljusdals kommun har omkring 1650 medarbetare

Mekanotjänst erbjuder avancerad tillverkning till framgångsrika industriföretag. Med modernt utrustade produktionsanläggningar erbjuds kompetens, kapacitet och erfarenhet inom mekaniktillverkning innefattande laserskärning, skärande bearbetning, rörbearbetning och montering av avancerade produktsystem. Mekanotjänstkoncernen med huvudkontor i Järvsö har cirka 230 anställda och produktionsenheter i Järvsö, Ljusdal samt i Tartu, Estland.
Mekanotjänst vision är att vara den ledande partnern med kompetens att möta morgondagens krav på komplexa mekaniklösningar.

Daglig kontakt med byggmarknaden

Vi har daglig kontakt med byggmarknadens aktörer för att kartlägga var, när och hur det byggs. 

Undersökaravdelningen genomför dagligen hundratals intervjuer med byggherrar, konsulter och entreprenörer. Detta tillsammans med officiella källor, statliga och kommunala instanser, ombud etc. sammanställs och förädlas för att sedan komma våra kunder tillgodo.

Vi har alltid revolutionerat, format och förenklat logistikens värld. Från att uppfinna den internationella expressflygfraktbranschen till att bli världens ledande logistikföretag – vi tänker, handlar och går i bräschen för att ständigt tänja gränserna för vad som är möjligt. Och nu tar vi itu med de den yttersta tränsen: leveranser till månen.

Samhall producerar en kombination av kundnytta, samhällsnytta och medarbetarnytta som inget annat företag kommer i närheten av. Vi har ett tydligt och konkurrenskraftigt erbjudande på marknaden – baserat på våra medarbetares kompetens och förmågor. Vårt hållbarhetsarbete belönades dessutom i European Business Awards 2015 där Samhall utsågs till Europas mest hållbara företag.

Arbetsmarknaden i Ljusdals kommun

Inom Ljusdals kommun finns en relativt bred och varierad arbetsmarknad. En bransch som ofta söker nya medarbetare är tjänsteföretagen, men även industriföretagen börjar åter rekrytera. Turism- och upplevelsenäringen är på frammarsch och kommer framöver också att behöva rekrytera medarbetare inom olika yrkesområden.
Ljusdals kommuns arbetsmarknad står inför en omfattande generationsväxling. Av den anledningen får Arbetsförmedlingen emellanåt in urvalsuppdrag där arbetsgivarna vill ha förslag på arbetssökande till olika tjänster. Därför kan det vara en bra idé att registrera sig som “ombytessökande” hos Arbetsförmedlingen om man skulle vilja byta jobb.

Några kända profiler från Ljusdal

Skådespelare                      Marie Richardson
F.d. förbundskapten          Erik Hamrén
Artist                                  Barbro ”Lill-Babs” Svensson
Kock och krögare              Filip Fastén
Konstnär                            Per Nilsson-Öst

Kultur

Näringsliv

Skola

Fritid

Turism

Bygga – Bo

Kommun – Politik

Omsorg – Stöd

Kontakta oss

Undrar du över något? Tveka inte att höra av dig till oss. Mejla Rickard Linetti

Dela Ljusdals profilsida

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn