Klippans Platstorg

Välkommen till Klippans Platstorg

Klippan är tätort och centralort i Klippans kommun, beläget i nordvästra Skåne län. I Klippan ligger även S:t Petri kyrka. Klippan, med sina ca 17 000 invånare ligger i ett naturskönt område med mycket skogsområden. De största samhällena i kommunen är Klippan, Östra Ljungby, Stidsvig och Ljungbyhed.

Kontaktperson

Anna Hansson är din kontaktperson på Trelleborgs Platstorg. Har du frågor eller vill du veta mer? 

I Klippan finns en lång företagstradition

Klippan har egen järnvägsstation med goda kommunikationer till såväl Helsingborg som Kristianstad. I Klippan finns en lång företagstradition med 1200 aktiva företag
med en spridning från enmansföretag till specialiserade branscher som transport, verkstad, livsmedel, papper, trä och plast. I kommunen finns cirka 6000 arbetsplatser. Livsmedelsföretaget GELITA Sweden AB är en av världens största producenter av
gelatin och finns beläget i Stidsvig. Ett annat företag inom samma branch är Essentia Proteins. Klippan Safety är en partner för den internationella fordonsindustrin med unik kompetens inom säkerhet och komfort. Produkterna används över hela världen i både lastbilar och personbilar.

Med jämna mellanrum behöver vi nya medarbetare som vill göra skillnad hos oss. Är du en av dem?

Inom Klippans kommun jobbar cirka 1500 medarbetare med att ständigt förbättra livskvaliteten för våra invånare. Varje dag gör
vi skillnad och det är vi stolta över. Vi verkar inom en rad olika
områden såsom skola, vård, omsorg, vattenförsörjning, samhälls-planering, samt skötsel av gator och parker. Det går att finna över
100 olika yrken inom vår mångfacetterade verksamhet.

 

 Antal jobb per sektor i Klippan

6 059 jobb finns i kommunens småföretag. Det är 41 procent av samtliga jobb i
kommunen och 68 procent av jobben i privata företag. Sammantaget är småföretagen den största arbetsgivaren i kommunen.

0
Småföretag (<50 anställda)
0
Större företag (50+ anställda)
0
Offentliga/övriga organisationer

Lite siffror om 

Klippans arbetsmarknad

Befolkning 16-64

26 284 

I arbetskraften

20 540 

Ej i arbetskraften

5 744

Sysselsatta

18 915

Arbetslösa

1 624

Hamn

Sveriges näst största

Sveriges näst största hamn efter Göteborg. Cirka 20 procent av utrikeshandeln går via Trelleborg. Färjetrafik till tre tyska hamnar och en i Polen.

Spedition

Sveriges första

I Trelleborg grundades den första speditionsfirman, Nordisk Transport, efter första världskriget.

Taxfree

Startades i Trelleborg

Taxfreesystemet föddes i Trelleborg på 1970-talet och finns nu i hela världen.

Jordbruk

Bäst i världen

Jordbruksmarken på Söderslätt är den bästa i världen och graderas till +10.

Jobbmöjligheter i Klippan

Söker du personal? Lägg upp ditt lediga jobb helt gratis på Klippans Platstorg!

Lägg in ditt lediga jobb på din kommuns Platstorg. Att publicera ditt lediga jobb är gratis och  ansökningarna tar vi hand om  (om du vill). Vi matchar kandidaterna mot de krav och meriter du satt upp för jobbet. De som har rätt profil skickar vi till dig och du väljer vem du vill gå  vidare med.  

5/5
5/5
Sökes Innesäljare Mäklare Undersköterskor Brevbärare Fritidspedagog

Alla arbetsgivare i Klippan

Här hittar du alla arbetsgivare i Klippan! 
Skicka spontanansökningar, fråga om praktik, arbetsträning och exjobb. Lycka till! 

Vill du jobba hos oss?

Klicka på knappen redigera för att ändra denna text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Jobba på helger?

Klicka på knappen redigera för att ändra denna text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Vi erbjuder praktik!

Klicka på knappen redigera för att ändra denna text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Är du vår nya optiker?

Klicka på knappen redigera för att ändra denna text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Största arbetsgivarna i Klippan

Inom Klippans kommun jobbar cirka 1500 medarbetare med att ständigt förbättra livskvaliteten för våra invånare. Varje dag gör vi skillnad och det är vi stolta över. Vi verkar inom en rad olika områden såsom skola, vård, omsorg, vattenförsörjning, samhällsplanering, samt skötsel av gator och parker.

För att maximera värdet på leveranskedjan krävs en pålitlig och tillgänglig logistikpartner närhelst du behöver det, oavsett om det är lokalt eller på andra sidan jorden. DHL Supply Chain har gedigen kunskap om marknaden och dess dynamik. Vi arbetar enligt högsta standard och har branschens mest ambitiösa miljö- och säkerhetsreferenser, liksom de allra senaste tekniska lösningarna.

The market leader in gelatine production for the sector of dairy products and confectionery has unique know-how in the field of low-calorie and low-fat products. At the same time, they operate the largest factory in the world for pigskin gelatine.

Tindra startades 2005 av Kenneth Urkedal med filosofin att delaktighet i samhället och möjligheten att leva ett självvalt liv, oberoende av funktionsvariation skulle ligga till grund för vår verksamhet. 

Klippan Safety är en systempartner till den internationella fordonsindustrin, med mycket unik kompetens inom säkerhet och komfort. Produkterna används över hela världens vägar – i tunga lastbilar, nyttofordon och personbilar.

Är du långtidsarbetslös, nyanländ eller ungdom utan arbete? 

Berätta för oss vad du kan, vad du har gjort, vad du vill göra och lite om vem du är. På Klippans Platstorg vill vi göra det enklare för alla jobbsökare att komma i kontakt med arbetsgivare i kommunen. Det kan handla om ett jobb, en praktiplats eller arbetsträning. Fyll i formuläret så matchar vi dina kompetenser och erfarneheter med företagens behov. Lycka till! 

Här får du veta lite mer om hur det är att leva och bo i Klippans kommun.

Vill du jobba med oss?

I kommunen finns många framgångsrika familjeföretag som till exempel Ljungbergs Tryckeri och Eurolink. Företagen ligger i den absoluta spetsen då det gäller både logistik, miljöfrågor och teknik. Livsmedelsföretaget GELITA Sweden AB är en av världens största producenter av gelatin. De tio största företagen sysselsätter tillsammans cirka 1200 personer. Klippans kommun är den största arbetsgivaren med cirka 1500 anställda.

Enkelt att komma hit!

Kommunens invånare pendlar i stor utsträckning till Helsingborg och Ängelholm. Många som väljer att flytta till kommunen gör det för närheten till naturen samt goda pendlingsmöjligheter. Genom kommunen går motorvägen E4 samt riksväg 21 som tillsammans binder samman Ängeholm, Helsingborg och Hässleholm. God kommunikation finns även med tåg, då stambanan mellan Helsingborg och Hässleholm går genom Klippans kommun.

Saker att göra efter jobbet!

I Klippans kommun kan du uppleva vacker natur, världskänd arkitektur, spännande konstutställningar och mycket mer.” Söderåsens nationalpark är norra Europas största sammanhängande och skyddade lövskogsområde. Med sitt rika djur- och insektsliv är det en perfekt destination för många olika upplevelser i naturen. Klippans konsthall besöks av många spännande utställningar. Konsthallen är belägen mitt i centrum, nära till restauranger, caféer, shopping och andra sevärdheter.

Kultur

Näringsliv

Skola

Fritid

Turism

Bygga – Bo

Kommun – Politik

Omsorg – Stöd

Kontakta oss

Undrar du över något? Vill du lägga upp ett jobb eller vill du lägga upp din CV? Har du andra frågor? Tveka inte att höra av dig till oss. Mejla Tom Magnusson

Dela Klippans Platstorg

Kommuner med eget Platstorg