290 plus 20 olika arbetsplatser med 100-tals spännande yrken och massor med utmaningar!

Här ska vi samla alla jobbmöjligheter i Sveriges kommuner och landsting - jobb som gör skillnad.

Sverige består av 290 kommuner, 20 landsting/regioner och lika många arbetsplatser. Lockas du av storstadens puls? Vill du ha havsutsikt från ditt kontor? Eller vill du kombinera ditt arbete med ditt stora fritidsintresse? Bestämmer du dig för att arbeta i offentliga sektorn har du 100-tals valmöjligheter. Och du behövs! Många kommuner och landsting har ett stort rekryteringsbehov idag och i framtiden – lycka till! 

Samma chans att hitta jobb

Vi tycker att alla ska ha samma chans att hitta och söka ett jobb på kommunen eller i landstinget. Därför vill vi samla alla kommun- och landstingsjobb på en och samma plats. 

Mer än 300 000 jobb

Över 300 000 personer behövs inom den offentliga sektorn de närmsta 10 åren. Dina valmöjligheter är många – både val av yrke och arbetsort. Är du en av dem? Var med och gör skillnad! 

Alla jobb i din kommun

Hos kommuner med en egen profilsida samlar vi alla lediga jobb i kommunen – både kommunens lediga jobb och  lediga jobb från lokala privata företag.  

På din kommuns profilsida hittar du även alla jobb från de privata företagen i din kommun!

Vi vill att du ska få tillgång till alla jobb!

Samma chans att hitta jobb

Vi tycker att alla ska ha samma chans att hitta och söka ett jobb och att inte kontaktnät ska avgöra om du hittar ett jobb eller inte. Idag syns 3 av 10 jobb mot allmänheten. 

Alla jobb i din kommun

Platstorget vill samla alla lediga jobb plus alla andra jobbmöjligheter i din kommun på en och samma plats. En lokal jobbförmedling som gör det enklare för dig att få överblick.

Bara 3 av 10 jobb syns

Många små och medelstora företag använder inte 
Arbetsförmedlingen när de ska anställa. Endast 3 av 10 lediga jobb annonseras idag. Det vill vi ändra på.

Vill du göra skillnad?
Kommunerna och landstingen ger dig många möjligheter

Om du vill anta utmaningen och satsa på en framtid inom kommun och landsting så ges du många möjligheter. Du hittar alla dessa möjligheter under respektive kommun och landsting. Lycka till! 

Lediga jobb

Lediga jobb i kommuner och landsting på ett ställe. 

Vikariejobb

Arbeta som vikarie och träffa många nya människor plus erfarenhet.

Insatser för jobbsökare

Om du står utanför arbetsmarknaden är kommunen en bra partner.

Praktikplatser

Arbetsgivarna erbjuder ofta praktikplatser.

Spontanansökningar

Hitta din favoritplats och berätta om dina erfarenheter. 

Medarbetare berättar

Läs vad anställda tycker om kommunen och landstinget som sin arbetsplats. 

Feriearbete

Passa på att jobba under loven. De flesta erbjuder feriejobb.

Examensjobb

För dig som ska göra ditt examensarbete eller skriva uppsats?

Om kommunen

Läs mer om kommunerna och landstingen. Vad kan de erbjuda dig? 

Många olika yrken inom kommun och landsting

Inom kommun och landsting finns det en mängd olika yrken och yrkesområden. Det handlar om jobb inom områden som till exempel förskola, skola, vård, räddningstjänst, socialtjänst, stadsbyggnad, gator, kultur, IT-utveckling, personal, ekonomi eller kommunikation. På kommunernas och landstingens hemsidor kan du hitta mer detaljerad information om alla yrken. 

Vill du också göra skillnad? Se vilket yrke som passar dig?

Funderar du på vilket yrke som skulle passa dig? ”Sveriges viktigaste jobb” har tagit fram ett yrkestest och genom att svara på ett antal frågor får du reda på vilket av ett 30-tal välfärdsyrken som passar just dig. Se vilket jobb du passar för och se kommuner och landsting som erbjuder just detta jobb. Du behövs!

Gör yrkestestet för att se vilket yrke du skulle passa för.

Bästa jobb jag haft
"Trodde att det skulle vara långsamt och tråkigt att jobba på kommunen - så fel man kan ha. Här är det fullt ös varje dag"
Man mår bra i själen
"För mig är det viktigt att göra skillnad. Man mår bra av att hjälpa andra"
Mitt jobb är verkligen viktigt
"Människor är beroende av att jag kommer till jobbet varje dag. Underbart att känna att man är behövd"

Skapa din egen profilsida

Bevaka lediga jobb i din kommun
Lägg upp din profil och visa upp dig
Sök lediga jobb och i din kommun
Skicka spontanansökningar
Sök praktik och arbetsträning

Nya jobbmöjligheter

3 vanliga myter om jobb i offentlig sektor

Grå, tråkiga kommuntanter som jobbat med att vända papper i 50 år, långa beslutsprocesser utan spelrum för kreativitet, eller trånga korridorer som luktar damm. Är det här något av det du förknippar med jobb i offentlig sektor? Då är du egentligen helt ute och cyklar. Här är sanningen om de vanligaste myterna du bör känna till!

Inte lika roligt på jobbet.

En tant i tofflor, nära pensionsåldern, som suttit på sitt dammiga kontor i decennier och vänt på samma gamla papper år ut och år in? Inte så kul, kanske. Den här bilden tyder i själva verket på att man inte förstår den grundläggande verksamheten för tjänster inom offentlig sektor. Många uppdrag berör alla delar av ditt liv, från födsel till bortgång. Kommuner, landsting och staten är alla enormt varierande och komplexa verksamheter (precis som livet självt!) – som finns till för att kunna göra samhället lättare, för alla.

Allting går så himla trögt.

Det är sant att det finns flera steg att gå igenom för att kunna fatta beslut – men trögt? Nej – snarare ORDENTLIGT. För glöm inte bort att allting görs för medborgarnas bästa. Det är ett ständigt stort samhälleligt tryck på offentlig sektor, och anledningen till att det tar lite längre tid är att alla beslut måste vara förankrade, alla ska känna sig säkra på att saker och ting blir rätt. I privat sektor, å andra sidan, finns ingen tid till eftertanke på samma sätt. Här prioriterar man annorlunda och kraven är ofta mycket större – eftersom företaget måste växa och tjäna pengar. En fördel med att jobba inom offentlig sektor är att man, till skillnad från privat sektor, alltid är flera som delar på ansvaret (och har många att bolla idéer tillsammans med).

Det sker ingen utveckling alls.

Den sista förutfattade meningen om offentlig sektor är att organisationerna står helt still i utvecklingen. Men ingenting kunde vara mer fel! Faktum är att det är de statliga och kommunala myndigheterna som har legat i bräschen för digitaliseringen – sedan mer än 25 år tillbaka. Offentlig verksamhet finns till för samhället, och samhället utvecklas enormt snabbt. Det gäller att hålla takten med invånarna! Till exempel var Skatteverket bland de allra första att anamma digitaliseringen gällande deklarationen, utveckla e-tjänster för folkbokföring, och etablera den digitala brevlådan.

Offentlig sektor har också ett krav på sig att vara tillgängliga och transparenta, och därför har till exempel kommuner jobbat i flera år med att skapa e-arkiv för att underlätta för invånarna att söka efter data. Samtidigt dyker det upp massvis med nya och spännande jobb inom offentlig sektor i och med digitaliseringen; som dataskyddsombud, e-strateger och andra IT-kravställare.

Kommuner och landsting i fokus just nu!

Trelleborgs kommun
Här vill man bo och jobba! Vi erbjuder dig ett roligt och inspirerande arbete som verkligen gör skillnad. På Trelleborgs profilsida hittar du även lediga jobb från lokala företag.
Klippans kommun
Här jobbar 1500 medarbetare med att ständigt förbättra livskvaliteten för våra invånare. Men - vi behöver fler. Välkommen att kontakta oss! På Klippans profilsida hittar du även lediga jobb från lokala företag.
Höörs kommun
Vårt mål är att varje medarbetare ska känna arbetsglädje, stolthet och lust att lära. Välkommen att kontakta oss! På Höörs profilsida hittar du även lediga jobb från lokala företag.
Ljusdals kommun
Vi behöver anställa mycket personal de närmsta åren. Är du av dem? Välkommen att höra av dig till oss. På Ljusdals profilsida hittar du även lediga jobb från lokala företag.

Kommuner med egen profilsida

Välkommen! 

Platstorget har öppnat och kommunerna och landstingen väntar på dig! 

Sök lediga jobb, ansök om praktik, skicka spontanansökan, läs mer om kommuner och landsting mm.