290 plus 20 olika arbetsplatser med 100-tals spännande yrken och utmaningar!
0
kommuner
0
landsting/regioner
0
lediga jobb just nu

Vi samlar alla jobbmöjligheter i Sveriges kommuner och regioner på en och samma plats - jobb som gör skillnad.

Sverige består av 290 kommuner, 20 regioner och lika många arbetsplatser. Lockas du av storstadens puls? Vill du ha havsutsikt från ditt kontor? Eller vill du kombinera ditt arbete med ditt stora fritidsintresse? Bestämmer du dig för att arbeta i offentliga sektorn har du 100-tals valmöjligheter. Och du behövs! Många kommuner och regioner har ett stort rekryteringsbehov idag och i framtiden. Se hur det ser ut i din kommun. Välj län och sedan din kommun. Lycka till!

Samma chans att hitta jobb

Vi tycker att alla ska ha samma chans att hitta och söka ett jobb på kommunen eller i regionen. Därför vill vi samla alla kommun- och regionjobb på en och samma plats. Men vi vet också att du vill veta mer om arbetsgivarna, därför erbjuder vi alla kommuner och regioner att presentera sig så att du hittar den arbetsplats som passar dig bäst.

Mer än 500 000 jobb

Över 500 000 personer behövs inom den offentliga sektorn de närmsta 8 åren. Dina valmöjligheter är många – både val av yrke och arbetsort. På Platstorget vill vi att alla kommuner och regioner berättar vad de kan erbjuda dig och varför du ska välja just deras arbetsplats.

Alla jobb i din kommun

Hos kommuner med en egen profilsida kan du läsa om alla fördelar och förmåner kommunen erbjuder framtida medarbetare. Här samlar vi alla lediga jobb i kommunen – både kommunens lediga jobb och  lediga jobb från lokala privata företag.  

Läs mer om vad kommunerna och regionerna erbjuder framtida medarbetare.

[dms]

Vad är viktigt för dig när du ska välja arbetsgivare?

Bra kollegor och ett gott ledarskap?

Glada skratt med kollegorna är det som får oss att må bra på jobbet. Många tycker även att ett tydligt ledarskap och en god relation med chefen är en förutsättning för att trivas på arbetet.

Trygghet och balans?

Är trygghet och balans viktigt för dig? Trygghet är viktigt för vår psykiska hälsa och för att vi ska kunna prestera vårt bästa. Trygghet på arbetsplatsen innehåller flera olika delar, som är viktiga att se över och följa upp regelbundet. 

Kompetensutveckling och karriär?

Att göra karriär har olika betydelse beroende på vem man frågar. För de flesta handlar det om att utvecklas i sitt arbete. Det kan vara allt ifrån att få mer ansvar för en verksamhet eller personal, till att få mer utmanande arbetsuppgifter.

Balans mellan arbete och fritid?

Vill du ha en sund balans mellan arbete, familj och fritid. Att din framtida arbetsgivare ska underlätta för dig att förena arbete, föräldraskap och karriär oavsett om du är man eller kvinna. 

Verksamhet med rätt värderingar??

För många människor är det viktigt att arbetsgivarens värderingar, visioner och jämställdhetsarbete överensstämmer med det man själv anser. Se hur kommuner och regioner arbetar med dessa frågor.

Schysst lön och kollektivavtal?

Är lönen viktig för dig? Tänk på att lönen är mer än bara pengarna du tjänar, det är även en fråga om förmåner och andra privilegier som kan vara bra att ta reda på innan du tackar ja till ett jobb.

Flexibel arbetstid?

Flexibel arbetstid innebär att du som anställd inom vissa givna tidsramar själv får bestämma över förläggningen av den ordinarie arbetstiden. 

Effektiv verksamhet?

Meningsfullhet och uppskattning för arbetet man gör är viktigt för att vi ska känna glädje på jobbet.

Kreativa arbetsuppgifter?

Kanske är det viktigt för dig att dina arbetsuppgifter är kreativa och utvecklande? 

Vill du göra skillnad?
Kommunerna och regionerna ger dig många möjligheter och många förmåner.

Om du vill anta utmaningen och satsa på en framtid inom offentlig sektor så ges du många möjligheter och många förmåner. Du hittar allt under respektive kommun och region. Lycka till! 

Lediga jobb

Lediga jobb i kommuner och regioner på ett ställe. 

Vikariejobb

Arbeta som vikarie och träffa många nya människor plus erfarenhet.

Insatser för jobbsökare

Om du står utanför arbetsmarknaden är kommunen/regionen en bra partner.

[dms]

Praktikplatser

Arbetsgivarna erbjuder ofta praktikplatser.

Spontanansökningar

Hitta din favoritplats och berätta om dina kompetenser och erfarenheter. 

Medarbetare berättar

Läs vad anställda tycker om kommunen och regionen som sin arbetsplats. 

Feriearbete

Passa på att jobba under loven. De flesta erbjuder feriejobb.

Examensjobb

För dig som ska göra ditt examensarbete eller skriva uppsats?

Om oss

Läs mer om kommunerna och regionerna. Vad kan de erbjuda dig? 

Många olika yrken inom offentlig sektor

Inom offentlig sektor finns det en mängd olika yrken och yrkesområden. Det handlar om jobb inom områden som till exempel förskola, skola, vård, räddningstjänst, socialtjänst, stadsbyggnad, gator, kultur, IT-utveckling, personal, ekonomi eller kommunikation. På kommunernas och regionernas hemsidor kan du hitta mer detaljerad information om alla yrken. 

Vill du också göra skillnad? Se vilket yrke som passar dig?

Funderar du på vilket yrke som skulle passa dig? “Sveriges viktigaste jobb” har tagit fram ett yrkestest och genom att svara på ett antal frågor får du reda på vilket av ett 30-tal välfärdsyrken som passar just dig. Se vilket jobb du passar för och se kommuner och regioner som erbjuder just detta jobb. Du behövs!

Gör yrkestestet för att se vilket yrke du skulle passa för.

Bästa jobb jag haft
"Trodde att det skulle vara långsamt och tråkigt att jobba på kommunen - så fel man kan ha. Här är det fullt ös varje dag"
Man mår bra i själen
"För mig är det viktigt att göra skillnad. Man mår bra av att hjälpa andra"
Mitt jobb är verkligen viktigt
"Människor är beroende av att jag kommer till jobbet varje dag. Underbart att känna att man är behövd"
Trodde inte att det skulle vara så här
Jag trodde verkligen inte att ett arbete inom den offentliga sektorn kunde vara så utvecklande.
Bra arbetsgivare
På min arbetsplats finns det möjlighet till kompetensutveckling.
Älskar mina kollegor
Mina kollegor är helt fantastiska. Vi är som en stor familj. Jag tror att det är anledningen till att vi gör ett så bra jobb.
Bara fördomar
Jag trodde verkligen att det skulle vara långsamt, tråkigt och grått. Så fel jag hade - och tänk så många som tror samma som jag trodde.
Föregående
Nästa

3 vanliga myter om jobb i offentlig sektor

Grå, tråkiga kommuntanter som jobbat med att vända papper i 50 år, långa beslutsprocesser utan spelrum för kreativitet, eller trånga korridorer som luktar damm. Är det här något av det du förknippar med jobb i offentlig sektor? Då är du egentligen helt ute och cyklar. Här är sanningen om de vanligaste myterna du bör känna till!

Inte lika roligt på jobbet.

Allting går så himla trögt.

Det sker ingen utveckling alls.

Välkommen! 

Platstorget har öppnat och kommunerna och regionerna väntar på dig! 

Sök lediga jobb, ansök om praktik, skicka spontanansökan, läs mer om kommuner och regioner mm.