Hudiksvalls profilsida

Välkommen till Hudiksvalls profilsida
0
invånare i kommunen
0
anställda på kommunen
0
lediga jobb just nu!

10 tätorter och nästan 500 byar!

Hudiksvall är en tätort och centralort i Hudiksvalls kommun i Hälsingland, Gävleborgs län. Hudiksvall ligger längs kusten, längst inne i Hudiksvallsfjärden, vid E4:an cirka 80 km söder om Sundsvall och cirka 130 km norr om Gävle. Här finns 10 tätorter och nästan 500 byar, en stad, ett hav och 300 sjöar. En fantastisk kustremsa på 35 mil med underbara havsbad. Det närmaste är bara 10 minuter från stadskärnan och det på cykel!

En skön blandning av stad & landsbygd, kust & inland och skog & berg

Gillar du frihetskänslan i att enkelt och snabbt kunna ta dig dit du ska? Då är Hudiksvall stället att bo på. Här finns mängder av närodlat och ekologiskt i din närmiljö. Eftersom kommunen består av en sådan skön blandning av stad & landsbygd, kust & inland och skog & berg finns här fantastiska möjligheter för upplevelser. Många väljer att återvända hit efter kortare eller längre vistelser ute i världen. Hudiksvalls kommun har ett varierat näringsliv med företag som spänner sig från det mesta mellan internationella företag till små enskilda firmor. I juli 2017 fanns det 4340 aktiva företag och organisationer i kommunen.

 
Vi hoppas du vill jobba på Hudiksvalls kommun.​

Kommunens största arbetsplats

Med 3 300 anställda är Hudiksvalls kommun en stor arbetsplats, faktiskt kommunens största. Vi arbetar med det som är viktigt i människors vardag och det arbete vi utför måste hålla hög kvalitet. Därför jobbar vi hela tiden med utveckling, såväl av personalen som av verksamheten. Det ställs stora krav på den som arbetar i kommunens verksamhet. Först och främst krävs personlig lämplighet och goda yrkeskunskaper och för många arbeten även högskoleutbildning. Att arbeta i offentlig sektor innebär dessutom att svara upp mot krav från brukare, lagstiftning, granskande myndigheter och ibland även media.

Jobb i fokus - är du vår nästa medarbetare?

Förskollärare

Är du personen vi söker som vill vara med att utveckla och fördjupa vårt arbete med vår IT-profil?

Lärare i Idrott

Tänk dig en skola som står för nyfikenhet, nytänkande och närhet. Där varje elev får vara den hen vill vara.

Socialsekreterare

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan likvärdig högskoleutbildning. 

Hudiksvalls kommun har mycket att erbjuda!

Hos oss har du många valmöjligheter. Se våra lediga jobb, sök praktikplatser, läs om kommunens olika yrken eller se vilka utvecklingsmöjligheter du har hos oss. Detta och mycket mer erbjuder vi dig. Vi ser fram emot att höra av dig och hoppas att du är vår framtida medarbetare.`

Förmåner - detta erbjuder vi dig

Flexibel arbetstid

Föräldraledig

Semester

Friskvård

Försäkringar

5 skäl till att arbeta på Hudiksvalls kommun
Trevliga arbetskamrater
Här finns allt man kan tänka sig
Utveckla dig själv
Vidareutbilda dig
Alltid roligt
Föregående
Nästa

Just nu har vi ett stort behov av att anställa

Lärare

Förskollärare

Socionomer

Sjuksköterskor

Värdegrund och jämställdhet

Hudiksvalls kommun strävar efter att tillvarata samtliga medarbetares resurser. Vi ska främja och uppmuntra medarbetarnas individualiteter och olikheter för att nå och utveckla organisationens mål och åtaganden. Det är inte olikheterna i sig utan samspelet mellan våra medarbetare som gör mångfald till en framgångsfaktor. Förutsättningarna för att ge en bra service gentemot våra medborgare ökar om kommunens personalsammansättning speglar vår omgivning och det samhälle vi verkar i.

Hudiksvalls kommuns vision

Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i – med 50 000 invånare i kommunen varav 25 000 i staden år 2050

Hudiksvalls kommuns organisation och förvaltningar

Kommunledning

Norrhälsinge miljökontor

Samhällsservice

Social- och omsorg

Lärande

Svågadal

Överförmyndar

Kultur- och fritid

Norrhälsinge räddningstjänst

Plan- och bygg

Du behövs! Kontakta oss

Vi behöver alltid nya medarbetare som vill göra skillnad hos oss. Är du en av dem?

0650-190 00
kommun@hudiksvall.se

Alla jobbmöjligheter i Hudiksvalls kommun just nu

Vill du arbeta på Hudiksvalls kommun
lediga jobb att söka

Jobbsökar-tips

Här får du lite tips som kan vara bra att känna till när du ska söka jobb, skicka spontanansökningar, ansöka om praktik eller arbetsträning och mycket annat. Lycka till med jobbjakten! 

Dela Hudiksvalls profilsida

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Här får du veta lite mer om Hudiksvalls kommun.

Vill du jobba med oss?

Hudiksvalls kommun som arbetsgivare sysselsätter 3.300 personer. Det finns alla typer av arbetsplatser, den största delen finns inom skola, vård och omsorg, där 8 av 10 har sin arbetsplats. Kommunen äger och förvaltar 120 hus till exempel skolor, förskolor, äldreboenden med mera. Där finns en hel del anställda och dessutom så sysselsätter gatu och parkförvaltningen ett antal personer. Landstinget i Gävleborg driver bland annat Hudiksvalls sjukhus och Forsa folkhögskola inom Hudiksvalls kommun. På Forsa folkhögskola bedrivs utbildning inom bland annat fotografi och svenska samt allmänna kurser för att komplettera utbildning från grundskolan eller gymnasiet.
Hudiksvalls kommun är strategiskt placerad mitt mellan Sundsvall och Gävle. Det betyder att det finns en regional arbetsmarknadsregion men stora grupper av kompetens som med intressanta jobb går att locka till Hudiksvalls näringsliv.

Enkelt att komma hit

Livet i Hudiksvalls kommun ska vara enkelt och infrastrukturen därmed god. Två stora vägar passerar genom kommunen. Det är E4:an och R84:an. E4:an är dubbelfilig till Hudiksvall söderifrån. R84:an är numera mångas val av resväg till fjällvärlden. Resan mellan Delsbo och Hudiksvall tar ca 25 minuter, Hudiksvall till Sundsvall går på 45-50 minuter. En bilresa till Hudiksvall från Arlanda tar ca 2 timmar och 30 minuter. Från Gävle tar det 1 timme och 20 minuter. Umeå ligger 4 timmars resa från Hudiksvall.
Med bussar åker man enkelt både inom staden och till de närliggande tätorterna och byarna. För de som pendlar finns goda förbindelser. Mitt i centrum av Hudiksvall finns tågstationen. Här passerar all tågtrafik efter Ostkustbanan mellan norra och södra Sverige, så avgångarna är många. Alla tåg stannar på Arlanda. Resan från Arlanda med tåg tar ca 2 timmar och 20 minuter. Gävle och Sundsvall ligger inom 1 timmes restid till Hudiksvall.

Saker att göra efter jobbet!

Som kontrast till storstadspulsen så erbjuder Hudiksvall även vackra platser i näst intill obegränsad mängd. Stadsmiljö eller naturen, kommersiella event eller gratisnöjen, butikskedjor eller små fristående affärer, pub eller trädgårdkafé, bilresa eller gångavstånd, med familjen eller polarna, pool eller sjö, träningspass eller aktiv vila – valet är ditt! Upplevelserna är obegränsat många och finns runt omkring dig överallt. 
Eftersom kommunen består av en sådan skön blandning av stad & landsbygd, kust & inland och skog & berg finns här fantastiska möjligheter för upplevelser.
Dessutom finns det lekparker, badhus, badstränder och det ordnas många olika evenemang som följer årstidsväxlingar och högtider. Hudiksvall är känt för att ha ett aktivt uteliv och det speglar sig i utbudet.
Uttrycket “Glada Hudik” kommer ursprungligen från att Hudiksvallsborna hade rykte om sig att vara glada och gästfria och fick ny betydelse under senare delen av århundradet till följd av träpatronernas livliga fester och stadens stora sällskapsliv.

 Antal jobb per sektor i Hudiksvalls kommun

Totalt finns det 17 654 jobb i Hudiksvalls kommun. Så här ser fördelningen ut.

0
Småföretag (<50 anställda)
0
Större företag (50+ anställda)
0
Offentliga/övriga organisationer

I vilka näringsgrenar arbetar flest Hudiksvallsbor?

Vård och omsorg
21%
Tillverkning & utvinning
14%
Utbildning
10%

Lite siffror om 

Hudiksvalls arbetsmarknad

Befolkning 16-64

21 581

I arbetskraften

 17 601

Ej i arbetskraften

3 980

Sysselsatta

16 124

Arbetslösa

1 477

Största arbetsgivarna i Hudiksvalls kommun

Alla som arbetar i Hudiksvalls kommun har Sveriges viktigaste jobb. Vi bidrar alla till samhällsutvecklingen och varje medarbetare oavsett yrke, arbetar för att göra skillnad för våra medborgare. Därför är våra duktiga medarbetare vår främsta tillgång. I kommunen finns mängder av spännande yrken och uppdrag. Det rör sig om allt från ingenjörer, ekonomer och undersköterskor till dietister, samhällsplanerare, jurister och socialsekreterare. 

Iggesunds Bruk är en del av skogsindustrikoncernen Holmen och tillhör världens 100 mest hållbara företag och nämns som ett föredöme när det gäller att arbeta mot klimatförändringar. Vi tillverkar världsledande kartongprodukter vid Iggesunds Bruk, Sverige, och i Workington, England. En del av den kartong vi producerar vidareförädlas vid anläggningen i Strömsbruk.

Daglig kontakt med byggmarknaden

Vi utvecklar MONITOR som är Sveriges främsta affärssystem för tillverkande företag.

Det är ett komplett system, optimerat för tillverkande företag. Med 40 års erfarenhet är vi den marknadsledande leverantören av affärssystem i Sverige. MONITOR utvecklas i nära samarbete med våra kunder. Därför är det både användarvänligt och kostnadseffektivt.

Verksamheten omfattar även utbildning, konsultverksamhet och support inom affärssystemet MONITOR. Företaget har i dag över 220 anställda, varav merparten är stationerade på huvudkontoret i Hudiksvall. Där sker även större delen av utvecklingen av programvaran.

Arbetsmarknaden i Hudiksvalls kommun

Visste du att….
Kommunens största privata arbetsgivare är Iggesund Paperboard. Det är en processindustri som både producerar massa och själva kartongen. Tre branscher är klassade som strategiska utvecklingsområden med stor potential, både vad gäller tillväxt och arbetstillfällen. Dessa är: Informations- och kommunikationsteknik (ICT), Hydraulik och Besöksnäring. I kommunen finns flera företag som jobbar med matproduktion och många erbjuder möjlighet att köpa produkterna lokalt. Dessutom finns Glada Hudik-gymnasiet. De har belönats för sitt arbete genom utmärkelsen Svensk Kvalitet. Här finns även reklambyråer, revisionsbyråer, försäkringsbolag, mäklarfirmor, mediaproduktion, privata läkar- och tandläkarpraktiker, banker, hustillverkare och mycket mycket

Några kända profiler från Hudiksvall

Musiker                                                         Oskar Humlebo 
Fotbollsspelare                                           Tomas Brolin
Författare, programledare                     Agneta Sjödin
Grundare av Glada Hudik-teatern       Pär Johansson

Kultur

Näringsliv

Skola

Fritid

Turism

Bygga – Bo

Kommun – Politik

Omsorg – Stöd

Kontakta oss

Undrar du över något? Tveka inte att höra av dig till oss. Mejla Rickard Linetti

Dela Hudiksvalls profilsida

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn