Höörs Platstorg

Kontaktperson

Marie Lundh är din kontaktperson på Höörs Platstorg. Har du frågor eller vill du veta mer? 

Välkommen till Höörs Platstorg

Höörs kommun har drygt 16 000 invånare. Höör är centralorten med ca 9 000 invånare. Kommunens läge mitt i Skåne, nära Köpenhamn och övriga Europa, är en bra bas för expansiva företag.

I Höör finns också framgångsrika företag

I Höör finns också framgångsrika företag inom exempelvis tillverkning, handel och konsulttjänster. Höör har anor från 1100-talet, men fick sitt uppsving när järnvägsstationen byggdes 1858. Fortfarande är järnvägstrafiken viktig för Höör. Höör är en blomstrande småföretagarort. Turism och hälsa är profilnäringar där området har starka traditioner. Välkända utflyktsmål som Frostavallen, Skånes Djurpark och Bosjökloster samt flera konferensanläggningar. I Höörs kommun finns cirka 100 olika yrken inom bland annat vård, omsorg, skola, barnomsorg, miljö, teknik, ekonomi, kultur och räddningstjänst.

Vi hoppas du vill jobba hos oss?

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och kompetens. Som medarbetare är din insats viktig för att vi ska uppnå målen för verksamheten och leverera hög kvalité. Alla medarbetare ansvarar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god arbetstrivsel, genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor. Som anställd i Höörs kommun kan du förvänta dig att bli bemött av dina kollegor med ett professionellt förhållningssätt och god serviceanda. Vårt mål är att varje medarbetare ska känna arbetsglädje, stolthet och lust att lära. 

 Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

 Antal jobb per sektor i Höör

2 798 jobb finns i kommunens småföretag. Det är 52 procent av samtliga jobb i
kommunen och 78 procent av jobben i privata företag. Sammantaget är småföretagen den största arbetsgivaren i kommunen.

0
Småföretag (<50 anställda)
0
Större företag (50+ anställda)
0
Offentliga/övriga organisationer

I vilka näringsgrenar arbetar flest invånare i Höör?

Vård och omsorg
21%
Utbildning
13%
Handel
12%

Lite siffror om 

Höörs arbetsmarknad

Befolkning 16-64

9 703 

I arbetskraften

7 588 

Ej i arbetskraften

2 115

Sysselsatta

7 170

Arbetslösa

418

Jobbmöjligheter i Höör

Vad är det bästa med Höörs kommun?

Att vi har så fantastisk vacker natur - under alla årstider.
Andrea Svensson
Arbetar i Höör
I Höör är det nära till allt man behöver.
Robert Semic
Jobbsökare
Här finns allt man behöver - nära till Malmö och Lund.
Björn Kvist
Bor i Höör
Bra kommun att driva företag i.
Anna Berggren
Företagare

Alla arbetsgivare i Höör

Här hittar du alla arbetsgivare i Höör! 
Skicka spontanansökningar, fråga om praktik, arbetsträning och exjobb. Lycka till! 

Vill du jobba hos oss?

Klicka på knappen redigera för att ändra denna text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Jobba på helger?

Klicka på knappen redigera för att ändra denna text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Vi erbjuder praktik!

Klicka på knappen redigera för att ändra denna text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Är du vår nya optiker?

Klicka på knappen redigera för att ändra denna text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Största arbetsgivarna i Höör

Höörs kommun har ett ständigt behov av kompetenta medarbetare. Vi driver också verksamhet för att fånga upp arbetslösa ungdomar och erbjuda sysselsättning för alla som har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden. Höörs kommun är största arbetsgivare med 1 000 anställda. 

CEPA Steeltech AB är en underleverantör till verkstadsindustrin och ingår i Stockforsa Invest AB, med drygt 150 anställda verksamma på 21 000 m2 produktionsyta beläget i Höör, Sverige och Bykow i Polen. Företagen är certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Bland större kunder finns Alfa Laval, ABB, Volvo, Getinge, General Electric och Jøtul.

Mitt i Skåne, i naturskönt läge med skog och vatten runt knuten, ligger Fogdaröd – ett företag som har en 100-årig vårdtradition bakom sig. Fogdaröd ägs och drivs av Föreningen Fogdaröd omsorg, vård & utbildning, en ekonomisk förening, där varje krona återinvesteras i verksamheterna. Fogdaröd är vackert beläget i en park med närhet till natur och skog med gång och cykelavstånd till Höörs centrum med bl. a affärer, caféer, frisörer, vårdcentral, apotek och tågstation. Fogdaröd bedriver även verksamhet på idylliska ön Ven, mitt i Öresund.

Redan 1990 började East Imports verksamhet ta form. Det var Höör-familjen Andersson som under 90-talet banade väg för East Import att bli en rikstäckande skandinavisk grossist inom hus, hem och fritidsprodukter. 2005 köptes bolaget av Bergendahl & son, som drev bolaget vidare som dels ett inköpsbolag för egen detaljhandel, men också som fortsatt grossist för fackhandeln inom heminredning på den svenska marknaden. Sedan September 2011 driver och äger Mikael Otterberg & Jonas Andersson East Import.

Vi är väldigt stolta över vår butik och hur våra kunder gärna utforskar våra spännande delikatesser och saftiga bröd. Att personalen dessutom kan prata i evigheter om sitt specialitetsområde i butiken, det gör det bara ännu trevligare att strosa runt här på City Gross i Höör.

Är du långtidsarbetslös, nyanländ eller ungdom utan arbete? 

Berätta för oss vad du kan, vad du har gjort, vad du vill göra och lite om vem du är. På Höörs Platstorg vill vi göra det enklare för alla jobbsökare att komma i kontakt med arbetsgivare i kommunen. Det kan handla om ett jobb, en praktikplats eller arbetsträning. Fyll i formuläret så matchar vi dina kompetenser och erfarenheter med företagens behov. Lycka till! 

Här får du veta lite mer om hur det är att leva och bo i Höörs kommun.

Vill du jobba med oss?

Höör är porten till framtiden och omvärlden. Här finns ett levande och rikt näringsliv med företag som verkar såväl lokalt som globalt och som sätter stort värde på bemötande och kompetens. Vårt mål är att varje medarbetare ska känna arbetsglädje, stolthet och lust att lära. Höörs läge mitt i Skåne, nära Köpenhamn och övriga Europa, är en bra bas för expansiva företag. Höör är en utpräglad småföretagarkommun med cirka 1600 registrerade företag. De största privata arbetsgivarna är Cepa Steeltech AB, Fogdaröd Vård och Omsorg, East Import AB och City Gross. Många små företag borgar för ett stabilt och brett näringsliv med hög service till invånarna och företagen.

Enkelt att komma hit!

Järnvägsstationen som byggdes 1858 gav Höör ett uppsving och tågtrafiken har varit viktig sen dess. Både Pågatågen och Öresundstågen stannar här, vilket gör att du kan åka till/från Malmö på 35 min, Lund 20 min och Kastrup Köpenhamn på 1h. E22 samt riksvägarna 23 och 13 går genom kommunen. Du kommer till/från Kristianstad på 45min, Hässleholm på 38 min och Älmhult i Småland tar 50 min. Alltid nära till jobbet!

Saker att göra efter jobbet!

Höör är känt för sin vackra natur och var du än bor i kommunen har du nära till bad, fiske och fina strövområden. Höör är av tradition en turistort med välkända besöksmål som Skånes Djurpark, Bosjökloster Slott och Frostavallens strövområde. Höör är även ett centrum för musik, varje sommar har orten en sommaropera Här finns även en av Sveriges största musikaffärer, två dragspelshandlare, dansbana och en pianoverkstad. Kulturkvarteret kring Kulturhuset Anders och Berggrenska gården är ett centrum för centralortens många kulturarrangemang med konsthall, konsert-, bio- och teatersalong. Här anordnas Kulturkvartersdagen varje Nationaldag, Sommarkvällar och mycket mer.

Kultur

Näringsliv

Skola

Fritid

Turism

Bygga – Bo

Kommun – Politik

Omsorg – Stöd

Kontakta oss

Undrar du över något? Vill du lägga upp ett jobb eller vill du lägga upp din CV? Har du andra frågor? Tveka inte att höra av dig till oss. Mejla Marie Lundh

Kommuner med eget Platstorg